ביגוד לטבחים יש דבר כזה. אולי לא שמתם לב לזה עד עכשיו אבל להרבה מאוד מקצועות יש בגדי עבודה ייחודיים וייעודיים. יש בגדי עבודה למטבח, בגדי טבחים יעודיים למגוון שימושים.
מכנסי שף, חולצת שף, סינרים ונעלי שפים – זה בסיסי!
עבודה עם מזון במטבח שוקק חיים דורשת הערכות מיוחדת, כאמור. אלו בגדי העבודה הבסיסיים שכל עובד במטבח חייב ללבוש לאורך כל שעות העבודה.
- חולצות שף וג'קטים – חולצת שף או ג'קט נועדו ליצור חציצה בין העור של הטבחים והשפים לבין מכשירים חמים כמו תנורים או להבות גז. חולצות אלו הן עבות, בעלות שכבה כפולה שמונעת כוויות והם תמיד יהיו בעלי שרוולים ארוכים.
- מכנסי שף – מכנסיים לעבודה במטבח צריכים להיות גמישים, עמידים, מבודדים ונעימים לעבודה בתנאי חום. דגמ"חים, למשל, הם בחירה טובה מאוד ובד הכותנה מספק מענה כולל לעבודה בתנאי המטבח המסחרי. לנוחות מרבית כדאי שהסגירה תתבצע ברובה על ידי סקווצ'ים מאחר והם קלים לתפעול ושהמכנס יהיה עשיר בכיסים.
- סינרים למטבח – שפים וטבחים חייבים לעבוד עם סינר. סינרים למטבח מהווים שכבת הגנה בנוסף לחולצה ולמכנסיים והוא גם חיוני מאוד לעבודה כאשר מבשלים או אופים. על הסינר מנגבים את הידיים, עליו עפים מיני שמנים ושבבים והוא גם שומר על בגדי העבודה נקיים וייצוגיים במקרה שהשף יצטרך לצאת החוצה לשוחח עם לקוחות.
- נעלי עבודה למטבח – נעלי העבודה האידיאליות למטבח הן נעלי בירקנשטוק הידועות ולא בכדי. אלו הן נעליים גמישות אך עם זאת מספקות הגנה כוללת לרגליים. הן עוצבו כך שיתאימו לאנשים שעומדים במשך זמן רב, הן דוחות מים והן קלות משקל.
ביגוד לטבחים הם הרבה מעבר למדים יפים
בגדי עבודה אלו אינם משמשים רק מדים ייצוגיים ויפים שנודעו להרשים את הלקוחות, בגדי טבחים יש להם עוד פונקציה והיא חשובה עד מאוד, אנחנו מדברים כמובן על נושא הבטיחות. בגדי העבודה למקצועות השונים שומרים על העובד ומגנים עליו מפני פגיעות רווחות בסביבת העבודה הטיפוסית שלו. כך למשל, משקפי הרתך מגנים על הרתך מפני צריבת גיצים בעיניים ובפנים, נעלי העבודה של הבנאי ידועות באחיזה הטובה שלהן בקרקע ומגינות על הבנאי מפני החלקה או נפילה, ובמטבח – מכנסי שף, כובע שף וגם חולצת שף מגנים על השף והטבחים מפני הסכנות שקיימות בכל מטבח תעשייתי או מסחרי.
כיצד ביגוד לטבחים מגן על העובדים?
סביבת העבודה במטבח היא חמה, רוחשת, תזזיתית ולמרבה הצער גם מסוכנת. יש בה תנורים רותחים, סכינים חדים, להבות אש בוערות, מיקסרים גדולים שמערבלים, חומרי ניקוי חומציים, עובדים עם חומרים שמנוניים ומחליקים ועוד.
בדיוק מהסיבות האלו בעלי מסעדות צריכים להקפיד לצייד את עובדי המטבח שלהם בבגדי העבודה הטובים ביותר והבטיחותיים ביותר. בגדי עבודה אלו צריכים לספק מענה לכל הסיכונים שמנינו כאן, ובמידה ואלו לא ניתנים לעובד – הם חושפים את המעסיק לתביעה מצדם של העובדים במטבח.